mamma pappa barn


jag är nog en av dom tråkigare människorna i spanien just nu. totalt osocial, och det skyller jag på min ljudbok. kanske lite tantvarning, men jag blir helt förhäxad och mentalt har jag dom senaste två dagarna befunnit mig i stockholm för att lösa mordgåtor. för övrigt blev dagen solig och spenderades på stranden i cala mayor och nu på kvällskvisten tog jag en timmes powerwalk i kvällssolen med min ipod.

ps. ge mig gärna bra boktips!

sóller
jag åkte till en annan del av ön idag tillsammans med felicia, ragnhild, jorunn och hilda. sóller var en riktigt mysig plats, vi gick runt hamnen och la oss sedan på stranden i några timmar. efter en avslutande glass drog vi hemåt. "this is life", som den äldsta av pojkarna vi har hand om skulle ha sagt.


no worries


arenal idag. ledig vecka, det blir underbart!


sweetness


jaime.


15.57


ännu en 75-timmars jobbvecka börjar lida mot sitt slut. en tredjedel av min tid här har gått, det är nästan läskigt vad snabbt det går!


lördag


det har varit en ovanligt bra jobblördag. ingen kaotisk släktlunch, däremot ett ganska nice bbq-party i consell med god mat för en gångs skull (det är jag inte bortskämd med här i spanien måste jag säga) och dessutom har det varit soligaste och varmaste dagen sedan jag kom hit idag, så det har varit skönt att vara utomhus hela dagen!


mjau!


saknar den här coolingen nu!


out of reach
där jag är?

"jag tittar tillbaks utan att sakna och jag ser framåt utan att längta,
jag vill bara vara där jag är."
- micaela fornifast jag är verkligen sämst på att vara där jag är. jag kan trivas hur bra som helst och ha det så fint, men ändå tänker jag "och nu då?". eller bara hittar nya saker att se framemot. vilket inte är fel, men jag glömmer alltid bort att njuta av nuet. som om jag aldrig är nöjd! även fast jag är det.


swedish!


äntligen kom vi iväg till ikea! vi blev alldeles exalterade över alla svenska ätbara saker och jag var tvungen att köpa lakrits och choklad (något som spanjorerna inte alls förstår sig på). vi åt förstås lunch på ikea också, det var kanske inte så mycket att hänga i julgranen, men ett trevligt avbrott från den sedvanliga kycklingen, riset och tomatsåsen. hemresan gick väl inte riiiktigt som planerat, vi åkte mest runt i cirklar. nu väntar powerwalk och en ledig kväll, skönt!


0123
not a sun-day


det blev en sängdag men det är väl ganska tillåtet på söndagar ändå!

uprising
on my mind

hello friday


powerwalk i solen.


23.15


idag har jag varit här i en månad! som jag sagt tidigare, tiden går hur snabbt som helst. nu har vi ju egentligen ledig vecka, men familjeomständigheter gjorde att det blev lite changed plans, så barnen kom hit idag och det är med andra ord full rulle igen. jag antar att vi får ta igen dagarna senare istället. det fina vädret har hållit i sig hela veckan, vilket i alla fall är väldigt positivt och imorgon är det fredag!


17 mars


har legat på stranden i arenal hela dagen och lyssnat på bon iver, eva cassidy, donavon frankenreiter och annat bra. det är faktiskt underbart här nu!


stranddagförsta riktiga stranddagen idag! vi spenderade flera timmar på playa cala major, det är verkligen sommarväder nu. spanjorerna kallar det vår, men dagarna är precis som vilken svensk sommardag som helst. så veckan kommer nog gå ut på att jobba på brännan skulle jag tro!


this is life


det var inte ett moln på himlen idag. jag har legat ute ungefär hela dagen och det blev till och med bikinipremiär! idag startade ju förresten hela universitetsansökningsgrejen, så det måste jag se till att lägga ner lite tid på under dom kommande veckorna.


what's up


en vecka är över och precis som vanligt gick den i superfart. en sovmorgon skulle sitta fint nu, men vi har en morgon kvar att få upp barnen och få iväg dom till skolan. sen, så! god natt.


pancakes


hatar jobblördagar av hela mitt hjärta, dom är alldeles för långa. och på tok för sent ikväll var det amerikanska pannkakor som skulle stekas. men snart är helgen slut och vi har en ledig vecka framför oss!


jugar
gone


äntligen fredag imorgon! den här dagen var väldigt soft faktiskt. och tiden bara försvinner?


bubble
kiwi och digestive


av någon anledning verkar det som om jag kan äta hur många digestivekex som helst. god natt!


mars


06.30 var det en invasion av myror i köket. långa köer på golvet och det kryllade på bordsduken. det var bara att ta fram mördarsprayen! blir galen på spaniens väder just nu. idag är två sjuka barn hemma, så förhoppningsvis blir dagen ganska lugn.

update: det snöar?trött
here we go


jobbveckan är igång, så nu har jag inte mycket tid för uppdatering. idag följde vi med farmorn för att köpa en ny cykel och det blev lite spontanhandling av mat också... som slutade på 120 euro ungefär. hon öste i allt hon hittade i vagnen och när vi sedan skulle komma hem med ungefär tjugo matpåsar och en cykel inne i bilen blev det problem. men hem kom vi, och sedan har det inte varit en lugn stund. temperaturen har sjunkit till 10 grader här, så det är iskallt överallt och just nu vill jag bara ta en varm dusch och SOVA!


missya
saturday
10:55


jag har blivit sjuk. tråkigt, eftersom vi hade saker planerade för helgen!


frukost!


en av höjdpunkterna varje dag!


s'aranjassasåhär ser huset där jag bor ut. och utanför finns det ett apelsinträd och ett citronträd. vi har solat och ätit glass hela dagen, och jag har dessutom shoppat upp halva min lön som jag fick idag.


grå himmel
valldemossa


det här var inte rätt dag att åka till valldemossa. det regnade och blåste en massa, vi råkade missa bussen hem och när vi hade bytt buss glömde vi att hoppa av också. inte världens mest lyckade och roliga dag med andra ord, inte när man är alldeles blöt och kall och vill hem till sängen åtminstone! men nu är jag på plats i sängen och ska snart ta mig ut för att få lite mer motion.


en vanlig dag


någon frågade hur våra arbetsdagar här ser ut, så det kan jag förklara: vi kliver upp runt halv sju, förbereder barnens frukost (chokladmjölk med betoning på choklad, och kakor). drar upp barnen ur sängen runt sju, ser till att dom äter, kammar håret, borstar tänderna och får på sig skoluniformerna. klockan åtta blir huset tomt och vi kan göra vad vi vill fram tills klockan tre ungefär. då hämtas vi upp och åker till skolan som ligger lite utanför stan, fångar in barnen och åker oftast och fikar någonstans (än en gång, bara socker). sedan bär det av till familjens lägenhet i stan som används mest för att hänga i innan aktiviteter efter skolan. vi får se till att barnen gör sina läxor varje dag, innan något annat. aktiviteterna är antingen tennis eller piano varje dag, och efter det åker vi hem till huset och klockan har oftast hunnit bli minst åtta. då ska barnen duschas och få på sig pyjamaser innan middagen som serveras ungefär klockan nio eller lite senare, och efter det får barnen sista sockerdosen för dagen innan det är läggdags och vi blir fria. ungefär så!


everything i want
futurehar legat ute i solen nästan hela dagen faktiskt! jag har insett också hur mycket saker jag ser framemot nu - jag ser framemot att vara här, att åka runt och se ön, träffa nya människor, lära mig mer spanska, sola och så vidare, jag ser framemot att komma hem och träffa alla där hemma, jag ser framemot att ha en bra sommar utan jobb, jag ser framemot att börja på någon skola i höst. och sedan fortsätter det!


RSS 2.0