året som gått

året är slut. igen! jag tyckte att det var nyss som jag satt och skrev ett sånt här inlägg senast, och då skrev jag dessutom att ett år aldrig hade gått så snabbt tidigare. men på något vis måste det här ha gått lite snabbare ändå! det började med att jag och felicia tog våra bikinis och stack iväg till mallorca för att jobba lite. vi jobbade båda i samma au pair-familj och det var en väldigt mystisk sådan. en pappa som satte sjuka regler för sina barn, tre ungar som var mer vilda än tama, en farmor som liknade en skräcködla lite smått och en helknäpp hund. vi fick ganska bra pli på pojkarna till slut, medan lillflickan fortsatte att göra precis tvärtemot allt vi sa. men jag lärde mig hur mycket som helst när jag tänker efter, dels eftersom jag knappt kunde ett ord spanska när jag åkte dit och på slutet kunde jag faktiskt förstå och göra mig förstådd när det behövdes och när ingen kunde tolka till mig. någon efterfrågade ett inlägg om au pairandet, så det kan hända att jag gör ett sånt någon dag.

till sist fick vi nog av familjens humörsvängningar, pinsamma släktluncher, spanska svärord och all den övertid vi fick jobba varje vecka, så vi stack. tog en tvåveckorssemester i santa ponsa som enbart gick ut på att jobba på brännan och lyssna på ljudböcker. väl hemma igen blev det mesta tråkigt så jag tog mitt förnuft tillfånga och började jobba på ett äldreboende i stan. sommaren flög förbi utan att jag egentligen hann märka den och i slutet av augusti flyttade jag till jakobsberg i stockholm för att plugga på reportagelinjen. vi har hunnit med att skriva en himla massa texter, varit i bryssel och haft riktigt roligt. och det är väl just det som har gjort att året har gått så fort - det mesta har varit väldigt kul.

jag har fått många nya kontakter, lärt mig att klara mig själv ordentligt, börjat använda huvudet igen genom skolan, tjänat egna pengar, rest och lärt mig att uppskatta det jag har. och sist men inte minst har jag lärt känna en väldigt fin och bra kille som just nu befinner sig på andra sidan jordklotet! imorgon är det 2011, nu kör vi!30 december

kalas hos världens bästa maja som fyller 20 idag!


onsdag

ronja, johanna och jag for till ica för att handla inför nyår. samuel följde med som volontär men blev ganska less efter en stund, när han insåg att han inte skulle komma därifrån på ett tag.


lunch hos farmor
cause we've ended as lovers
09 det här ångrar jag

jag är inte en person som går runt och ångrar saker tror jag. hittills har jag i alla fall inte gjort det. kanske för att jag inte gör mig så många anledningar, men också för att jag brukar tänka att det inte blir bättre av att älta saker som inte går att göra någonting åt. och går det faktiskt att göra det, så ska man göra det.

men så kan jag ibland ångra att jag inte tagit vara på sånt som jag har varit bra på. friidrotten, till exempel. det gick verkligen bra och det fanns där helt naturligt. men inom all sport kommer man nog till en punkt där man måste välja om man vill satsa på riktigt eller inte, och någonstans där försvann glöden av olika orsaker. och jag kan tycka att det var lite dumt att jag inte fortsatte dansa. men allt sånt här tar ju faktiskt slut av anledningar, man hamnar i nya faser i livet, annat dyker upp och förutsättningarna förändras.

det bästa är att tänka igenom saker och ting.
lagom impulsivt.


(08 det här hade jag på mig idag)

jag känner på mig att jag inte kommer orka krångla med att knäppa kort på mina vanliga kläder (som dessutom mest består av mjukisbyxor såhär på lovet), men idag hade jag täckbyxor och jacka och sånt på mig när jag var ute och skottade snö.


juldagsfest

det var roligt igår, trångt, varmt och folk precis överallt!


min julafton
07 vad är kärlek?

jag tycker att det är att trivas ihop på ett sätt som man nästan inte gör med någon annan person. att bry sig om varandra, ta del av varandras liv. ha roligt tillsammans, förstå varandra och ta sig tid att lyssna och sätta sig in i varandras tankar. att lita på varandra och att faktiskt vara en sorts bästa vänner.

sakna någon som man sa hej då till för en minut sedan, längta efter att se någon le och se framemot att höra någons röst. vilja vara så nära någon som det bara går. bli glad i hela kroppen av tanken på någon.
GOD JUL!
julbak

1. knäck.
2. rocky road.
3. sugen katt.


christmas lights

samuel och jag.


dan före dopparedan

jag har vandrat runt med maja på stan i -21 grader idag, nu ska jag göra julgodis med familjen.


06 ett ögonblick

ett väldigt bra ögonblick var för bara en stund sedan, då jag klev innanför dörren i vårt hus. klockan halv två idag lämnade jag mitt rum i jakobsberg och åtta timmar senare kom jag hem till hudiksvall. tågen gick alltså inte direkt som dom skulle, det började med att mitt tåg ställdes in samma minut som det skulle ha gått och sedan ställdes tåg efter tåg in. så det var verkligen en lättnad att kliva in i mitt mysiga, juliga, varma hus här hemma. tillsammans med familjen och katten. och min stora säng, mitt lilla rum, vårt välfyllda kylskåp och tanken på att det är jul nu på riktigt. det var ett bra ögonblick när jag insåg allt det.


äntligen!


jullov! nu ska jag bege mig hemåt hudiksvall om
ett par timmar. om tågen inte krånglar, vill säga!on
coldness

i hela mitt rum har jag ställt ut värmeljus. det är så kallt! annars är det ganska mycket som händer just nu, är det inte skola så är det julklappsjakt eller packning. på onsdag ska jag åka hem till hudiksvall och stanna över jul och nyår. jag längtar!


05 en bästa vän

jag har flera bästa vänner. dom flesta har jag känt sedan jag var ganska liten. när jag flyttade från sundsvall och började i en ny skola tog det här lilla gänget, på bilden ovanför, hand om mig första skoldagen. då var vi 8 år gamla och de flesta har hållit ihop sedan dess. på vägen har det tillkommit ännu fler vänner dessutom! och nu är vi spridda över landet. två finns i umeå, två i hudiksvall, två i uppsala. och jag i stockholm. när jag var ute och reste förra året träffade jag en person som blev en väldigt bra kompis. och sedan jag började plugga här har det dykt upp ytterligare några vänner som jag är väldigt glad över att jag har hittat.

det bästa med att ha flera bästa vänner är att alla är bra på sitt sätt. och man har verkligen mycket i utbyte med varandra. alla de som jag har känt längst har rätt så olika planer och drömmar för livet. det gör att vi kanske inte kommer att bo på samma ställen eller ha möjlighet att ses så ofta som man skulle vilja. men det är så himla roligt när alla lyckas återförenas! det är skönt att vara med dom som vet allt om en, som man inte behöver förklara så mycket för, eftersom dom förstår direkt. men jag är lika glad över dom som har kommit in senare.

det känns lite knepigt att peka ut personer här egentligen för det är svårt att dra någon gräns och jag blir rädd att inte räkna med någon. men jag är verkligen glad att jag har er alla!


21:34

vid precis rätt tidpunkt idag bjöd sara och ida med mig och eken till pizzerian! sedan har det varit en väldigt chillig kväll. nu sitter jag och äter godis och ska sätta igång en film som jag antagligen kommer somna till. god natt!


04 min dag

fredagar i skolan ser alltid ut på ungefär samma vis: textsamtal 09.00-12.20. varje vecka har vi en textuppgift som vi skickar till våra gruppmedlemmar och lärare på onsdagen, sedan får man analysera varandras texter inför fredagen. då vi diskuterar igenom alla tillsammans. idag var det filmrecensioner som gällde. alla var trötta efter gårdagens tidningsproduktion eftersom vi gick från skolan efter 20.00. efter lunch blev mitt rum invaderat av lite tjejer innan vi släpade oss in till stan för att köpa några julklappar. nu har jag och eken just ätit middag och ikväll är det party på gång!


ifokus 3


sista numret av ifokus finns här!


03 mina syskon

jag har en lillebror som heter samuel. han är 17 år och bor hemma i hudiksvall. det är rätt tråkigt att inte ses varje dag längre! samuel går också musik på gymnasiet men han är mycket bättre än mig på att spela. han gör egen musik också och två låtar har kommit ut på spotify, dom hittar ni här! vi har mycket gemensamt. de flesta av våra intressen till exempel, och så har vi väldigt roligt tillsammans. samuel är smart, både i skolan och när det gäller annat. och rolig. han är helt enkelt en genombra person! ibland kan jag bli orolig att samuel ska råka ut för något, men när jag tänker efter vet jag ju att han inte är den som fattar dumma beslut. den bästa lillebrorsan man kan ha är det!

samuel har en blogg, han också!


repo


vi jobbar på med ifokus nr 3!

02 mina föräldrar

det här är mina föräldrar.

pappa heter hans och vi har många gemensamma intressen, till exempel musik, att skriva och fotografera. jag har alltid sett pappa som en sån som hjälper andra. han har jobbat inom socialtjänsten med barn och med familjer som behöver hjälp. han tycker att alla är lika mycket värda och vill ha rättvisa i världen. pappa gillar att diskutera och jag upplever aldrig att han är rädd för att säga vad han tycker. han har alltid pushat mig att fortsätta skriva och att göra sånt som är roligt. sedan har pappa under många år varit slädhundsförare också. nu för tiden jobbar han i skogen och spelar i sitt band, bandåba, och köper och säljer gitarrer hela tiden.

mamma heter pia och ibland är vi nog väldigt lika till sättet. samma humor och samma smak när det gäller mycket. mamma är lärare på gymnasiet i språk och jag tror inte att det finns någon elev som tycker illa om henne. det är nog för att mamma är rättvis och lite hård som lärare, men samtidigt går det att prata med henne som en vän. vi två kan dela mycket, eftersom vi också kan prata om nästan allt. mamma tycker om att vara ute i trädgården, och tidigare hade vi två islandshästar tillsammans. när något problem dyker upp brukar mamma (pappa också för den delen) vägleda mig.

så det är med andra ord världens bästa föräldrar ni ser här uppe!

01 om mig

jag heter tove larsson, jag är 20 år och bor i stockholm. egentligen kommer jag från hudiksvall som ligger en bra bit längre upp, men nu pluggar jag journalistik i ett år på jakobsbergs folkhögskola. jag sökte till reportagelinjen eftersom jag alltid har tänkt att jag vill bli journalist. varför vet jag egentligen inte, kanske för att jag kan skriva och alltid har gillat att göra det. men jag är nog egentligen för blyg och rädd för att vara i vägen för att bli en bra journalist och kanske inte heller tillräckligt nyfiken på saker och ting. annars är jag intresserad av annat inom media också som tas upp mer eller mindre i den här utbildningen, till exempel layout och redigering. det finns många andra yrken som också låter spännande, så vad som händer efter det här året får jag se.

jag gick musik på gymnasiet. hade världens roligaste klass så de tre åren gick väldigt snabbt. jag spelar piano, eller spelade ska jag säga, eftersom det var längesedan jag rörde ett piano nu. min familj är ganska musikalisk och jag är den oseriösa av oss. musikspelande är bara roligt så länge jag inte får för mycket press på mig och när det inte blir för allvarligt av det. annars gillar jag såklart att lyssna på musik istället, det gör jag nästan jämt. sedan är foto ett stort intresse som ni kanske har märkt. och så gillar jag egentligen att laga mat och att baka rätt så mycket, men det är inte så värst kul med ett fattigt studentskafferi.

jag tycker att jag oftast är glad. och positiv. försöker att inte göra problem av sånt som faktiskt inte är det, det är irriterande med personer som surar eller krånglar till saker utan anledning. jag är oseriös ganska ofta. och egentligen är jag väl rätt så blyg innan jag känner någon och det tar ett tag att lära känna mig på riktigt tror jag! men efter det är jag aldrig mer blyg. när jag var liten var jag väldigt tyst i skolan. men det har ändrats och numer är jag sällan rädd för att säga vad jag tycker. ibland är jag nog lite barnslig men det måste jag nästan få vara för att kunna vara vuxen också. det mesta är ganska roligt!

jag är 174 cm lång. jag har för mig det i alla fall, nu var det så längesedan jag mätte mig. jag är ganska lagom fluffig men borde ta tag i tränandet igen för det är ju trots allt nyttigt av andra anledningar också. jag höll länge på med friidrott när jag var yngre. kortdistans och längdhopp och jag var framgångsrik, i alla fall så pass att jag har över 50 medaljer som har hängt på väggen i mitt rum hemma. jag har haft två islandshästar också. och jag har dansat lite av varje, balett, street, jazz, modernt och sånt.

det är lika bra att jag slutar här, tror jag. det kommer ju fjorton inlägg till senare om sånt som har med mig att göra ändå.alright,


någon ville att jag skulle skriva lite mer om mig själv. och då slog det mig att jag nog knappt har presenterat mig med ord i den här bloggen tidigare, eftersom jag mest lägger upp bilder. därför tänkte jag att det skulle bli lite ändring på det, även om jag inte gillar att skriva så mycket om mig själv här. men jag testar:

01 om mig, 02 mina föräldrar, 03 mina syskon,
04 min dag, 05 en bästa vän, 06 ett ögonblick,
07 vad är kärlek?, 08 det här hade jag på mig idag,
09 det här ångrar jag, 10 min barndom,
11 det här får mig att må bra, 12 en plats,
13 ett favoritminne, 14 mina rädslor, 15 framtiden00.00

i natt runt tolv följde jag med eken och peter ut för att titta på stjärnfall. vi fick se flera stycken!


så mörk är natten

jag älskar lucia! i hela mitt liv har jag gått i olika luciatåg varje år, men inte sedan jag gick ut gymnasiet. som tur var hade några av lärarna på skolan satt ihop ett fint litet tåg i eftermiddag!


lite kvällsmusik

the greatest
helg!
ifokus 2


HÄR finns andra numret av iFokus!


9 december

ett par bilder från idag.


andra tidningsproduktionen

vilken dag! jag är helt slut efter den här torsdagen också. mitt stora uppdrag för dagen var att åka till globen och fota idolernas repetitioner inför morgondagens final. det var verkligen roligt! nu har jag en massa texter att läsa trots att jag egentligen bara vill sova. god natt!


åtta månader sedan

s'arenal


7 december

nu när bokrecensionerna är klara ska vi belöna oss med bob dylan-filmen och så ska jag färga ekens hår. och solen skiner så det är inte en sån dålig tisdag ändå!


in there
andra advent

ikväll blev det adventsfika x2 och tända ljus och sånt. nu försöker jag plugga.


december.

vinter.


a lovestory.
just for him
en fin morgon

den här veckan har tagit all kraft ur mig så helgen kunde inte komma mer lägligt.


fredag 3


ps. läs tidningen HÄR.


we made it

första numret av årets ifokus är tryckta och klara. vi kämpade verkligen hela dagen! jag hade hand om redigeringen av förstasidan. bra klassen!


ifokus

planering med redigeringsgänget inför morgondagens tidningsproduktion.


1 december


första december = kallt, vintrigt och inte kul att kliva upp ur sängen. men det här ska bli en bra dag, har jag och rebecca tänkt!


RSS 2.0